KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarium

Kalendarium 2020/2021 Gminne Przedszkole w Michałowicach

Miesiąc

Konkurs

Osoby realizujące

Impreza

Osoby realizujące

Wrzesień

 

 

 

 

 

 

15.09 Dzień Kropki

18.09 Dzień Monitoringu Wody

20.09 Dzień Przedszkolaka

 

 Dzień Języka Migowego

30.09 Dzień Chłopaka

Nauczyciele grup

Nauczyciele grup

Nauczyciele grup (k. Ania ZP, Weronika DJ)

 

Agnieszka Worobiec

Nauczyciele grup

Październik

 

 

„Jesienne Inspiracje”

 

 

Magdalena Chrzanowska – Frelek, Anna Zaręba Piskorz

10.10 Dzień Drzewa

18.10 Dzień Poczty Polskiej

30.10 Święto Dyni - dzień pomarańczowy.

Nauczyciele grup

Nauczyciele grup

Nauczyciele grup  

Listopad

 

„Kolorowe witaminy”

 

Anna Racięcka, Agnieszka Ślusarek

05.11 Dzień postaci z bajek

 

08.11 Dzień Zdrowego żywienia

10.11 Dzień Jeża       

11.11 Święto Niepodległości- hymn

 

21.11 Dzień Życzliwości

25.11 Dzień Pluszowego Misia - teatrzyk

Nauczyciele grup (K. Ania ZP, Weronika DJ)

 

Nauczyciele grup 

Nauczyciele grup

Nauczyciele grup 

Nauczyciele grup

 

Maja K. , Weronika D-J. , Małgosia B.

„Każdy przedszkolak to mały Polak” konkurs recytatorski

Agnieszka Worobiec, Magda Chrzanowska-Frelek

Grudzień

„Ozdoba świąteczna”

Monika Derlecka, Agnieszka Czekalska

04.12 Dzień Górnika

 

 

12.12 Dzień guzika

 

 

 

Wigilia

Mikołajki

Warsztaty

Jasełka

Nauczyciele grup

Nauczyciele grup

 

 

 

 

 

Nauczyciele grup

 

Grupa Zajączki, nauczycielki

Styczeń

Konkurs piosenki angielskiej

 

„Mój wymarzony zawód” konkurs literacki z ilustracją

15.01

 

Nauczyciel języka angielskiego

 

Monika Orłowska,

Agnieszka Worobiec

18.01 Dzień Kubusia Puchatka

21.01 Dzień Babci

21.01 Dzień Śniegu – dzień biały

22.01 Dzień Dziadka

 

TYDZIEŃ O ZAWODACH

11-15.01

 

Bal karnawałowy

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Luty

„Moja miejscowość za 100 lat”

 

Marta Izdebska, Halina Miszczak

09.02 Dzień pizzy        

 

11.02 Tłusty czwartek

14.02 Walentynki

17.02 Dzień Kota

Nauczyciele w grupach 

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Marzec

„Kolorowa Wielkanoc

 

 

Ania Zaręba Piskorz, Magdalena Chrzanowska – Frelek

08.03 Dzień Kobiet

12.03 Dzień matematyki

Kompetencje cyfrowe, kodowanie

24.03 Dzień wiosny – dzień zielony

22.03 Dzień wody i ochrony Bałtyku

27.03 Dzień teatru      

TYDZIEŃ LEGEND

 

Przedszkolny Festiwal Talentów 24.03

Warsztaty Wielkanocne

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Grupy 5,6 latków

Nauczyciele w grupach 

Nauczyciele w grupach

Agnieszka Czekalska

Kwiecień

 

 

 

„Ruch to zdrowie”

 

 

 

Maja Krasowska, Weronika Długosz - Jagieło

04.04 Dzień marchewki

06.04 Dzień sportu

 

 

22.04 Dzień Ziemi

 

23.04 Dzień książki

26.04 Dzień drzewa

Nauczyciele w grupach

 Weronika, Małgosia Ż,

 

 

(Ania Z.P, Monika O. Iwonka)

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Maj

„Czerwone korale”

 

 

 

 

Piosenka o Warszawie

Małgorzata Rogalska, Iwona Jaskólska,

Monika O.

 

 

Agnieszka Worobiec

02.05 Święto Flagi

08.05 Dzień bibliotekarza

20.05 Dzień pszczół

21.05 Dzień kosmosu

26.05 Dzień Matki

 

 

Festiwal tańca/zabawy ludowej w ogrodzie przedszkolnym

 

 

Taneczny festiwal przedszkolaków

Nauczycielki w grupach

Grupa Pszczółki

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

 

K. Ania ZP, Magda ChF,

Agnieszka Cz.

 

 

 

 

 

Czerwiec

 

 

 

 

01.06 Dzień Dziecka

15.06 Dzień wiatru

21.06 Pierwszy dzień lata – dzień żółty

23.06 Dzień Ojca

 

Piknik

Nauczycielki – teatrzyk „Rzepka”

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach

Nauczyciele w grupach