KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O przedszkolu

Gminne Przedszkole w Michałowicach istnieje  od 1978 roku. Mieści się w dwóch parterowych budynkach które otoczone są zielenią. Do przedszkola przylega ogromy ogród z placem zabaw dla dzieci wyposażonym w bezpieczne zabawki.Teren przeznaczony do zabaw, daje możliwość nie tylko swobodnego ruchu, ale także obserwacji przyrodniczych. Nasz ogród zamieszkują stali mieszkańcy: wiewiórki, ptaki i mrówki, które tutaj mają swoje mrowisko. Przedszkole położone jest w zacisznej okolicy w sąsiedztwie Szkoły Podstawowej i Parafii NMP w Michałowicach. W celu zapewnienia bezpieczeństwa bawiących się dzieci plac zabaw jest monitorowany.

Przedszkole posiada 9 przestronnych, kolorowych sal zabaw, z łazienkami oraz salę gimnastyczną, w której prowadzone są zajęcia ruchowe, gimnastyka korekcyjna i rytmika. 

W naszym przedszkolu pracuje doświadczona kadra pedagogiczna stale podnosząca swoje kwalifikacje. Wszystkie dzieci, które tego potrzebują objęte są pomocą logopedy, który prowadzi zajęcia indywidualne, w małych grupkach oraz zajęcia grupowe w ramach profilaktyki.Oprócz zajęć z dziećmi logopeda organizuje dni otwarte dla rodziców oraz warsztaty, na których rodzice zdobywają umiejętności pozwalające na prowadzenie ćwiczeń z dziećmi w domu. Od 2015 roku w przedszkolu pracuje również psycholog, który obejmuje swoją pomocą wszystkie dzieci, które tego potrzebują. Zainteresowani rodzice mogą skorzystać z porady psychologicznej dotyczącej ich dziecka.

Rodzice zapraszani są do udziału w życiu naszej społeczności. Licznie przybywają na przedszkolne uroczystości, które są okazją do miłych spotkań np.: Pasowanie na Przedszkolaka, Dzień Babci i Dziadka, Dzień rodziny i wiele innych. U nas każde dziecko traktowane jest indywidualnie i podmiotowo.

Jako dodatkową ofertę wprowadziliśmy wyżywienie dla dzieci z alergiami pokarmowymi – dietę bezmleczną oraz inne diety eliminujące. Kuchnia przygotowuje posiłki bogato urozmaicane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia. Panie kucharki przygotowują na miejscu pierogi, naleśniki, kluski oraz ciasta według sprawdzonych przepisów.

Przedszkole jest przyjazne dzieciom, bezpieczne, wyposażone w atestowane zabawki i pomoce dydaktyczne.Wykwalifikowane kadra pedagogiczna zapewnia wszechstronny rozwój dziecka.
W ostatnim czasie przedszkole przeszło gruntowny remont i jest dostosowane do norm bezpieczeństwa określonych wymogami prawa.
Wnętrze budynku jest kolorowe i przyjazne dzieciom. Sale są przestronne, dobrze wyposażone w kąciki edukacyjne dla dzieci.

W ofercie dodatkowej proponujemy dzieciom następujące zajęcia bezpłatne:

  • zajęcia umuzykalniające (rytmika)
  • gimnastyka ogólnorozwojowa z elementami korektywy
  • zabawy z językiem angielskim
  • pomoc logopedyczną
  • opiekę pielęgniarki
  • cykl zabaw z rodzicami "Rodzic - nauczycielem"
  • opiekę psychologa

Dla dzieci rodzice z nauczycielami tworzą teatr rodzicielski. Proponujemy dzieciom i rodzicom dużą ilość spotkań nie tylko z okazji świąt, ale również takich, które stały się tradycja naszego przedszkola:

  • piknik Rodzinny czyli wspólne zabawy
  • grillowanie
  • akcję „Ukwiecamy ogród”
  • warsztaty podczas, których razem tworzymy prace plastyczne i stwarzamy okazję do prezentacji osiągnięć dzieci.

Dokumenty Gminnego Przedszkola w Michałowicach
Statut 

Przedszkole pracuje od 7.00 do 17.00
telefon: 022 7238380
faks: 227238380
email: pmichalowice@wikom.pl